Mestareiden liiga pyörähtää käyntiin

medium_uefa_champions_league_4202.jpg
Huomenna se taas alkaa, maailman kovin seurajalkapallo kilpailu, Mestareiden liiga! Euroopan 36 kovinta jalkapalloseuraa ottavat mittaa toisistaan, ja kaikki huipentuu toukokuussa 2008 pelattavaan finaaliin Moskovassa. Liigaan suurimpina mestatisuosikkeina lähtevät tällä(kin) kaudella Espanjan, Englannin ja Italian suurseurat. Näiden maiden ulkopuolelta tuskin on varteenotettavia mestariehdokkaita, ehkä ranskalaista Lyonia lukuunottamatta.

Viime kauden voittajajoukkue aloittaa urakkansa huomenna, kun se kohtaa muutaman kauden takaisen mestarijoukkueen Porton. Liverpool on aloittanut kotoisen Valioliigan varsin vakuuttavasti, sillä se ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tämän kauden otteluissa, englantilaisille saattaa koitua kuitenkin kohtaloksi 23 vuoden voittamattomuus Portugalin maaperällä.

Toinen viime kauden fiinalijoukkueista, eli A.C. Milan kohtaa avausottelussaan Benfican. Ottelu pelataan San Sirolla, joten oletettavaa on, että Milan kohtaamisen vie nimiinsä. Tiedä sitten miten italianojen hyökkäys ongelmat vaikuttavat illan kamppailuun (ainoa 90 min kunnossa oleva hyökkääjä Gilardino, joka ei ole ollut parhaimillaan). Ottelun ehkä suurin mielenkiinnon kohde on nuori yhdysvaltalainen hyökkääjä Fredy Adu, jolla on mahdollisuus Euro-cup debyyttiinsä.
freddy_adu.jpgcronaldo.jpgnani.jpg

Myös viime kauden Valioliiga-mestari aloittaa ottelu-urakkansa Portugalin maaperällä Sporting Lissabonia vastaan. Tässä kohtaamisessa katsomme mielenkiinnolla, kuinka ManU:n nuoret portugalilais laiturit Cristiano Ronaldo ja Nani kohtaavat entisen seuransa. Vaikka ManU pelaakin vieraskentällä, ja sen edesottamukset kotoisessa Valioliigassa ovat olleet vähintäänkin heikkoja, on se kamppailun ehdoton ennakkosuosikki.

Viimeisenä ottelupoimintana otamme meidän kaikkien pettymykseksi TamU:n pudottaneen Rosenborgin ja Roman Abrahamovichin leikkikentän Chelsean kohtaamisen. Tällä kaudella venäläis pohatalle tuskin kelpaa muu kuin voitto, sillä kahden peräkkäisen pettymyksen jälkeen välierissä Abrahamovich odottaa vihdoin kruunua joukkueelleen. Huomiseen otteluun Chelsean joutuu kuitenkin lähtemään ilman avainpelaajiaan Didier Drogbaa ja Frank Lampardia, loukkaantumisista huolimatta Chelsea ottaa selkeän voiton vuonomaan sankareista
roman-abramovich.jpg

Jätä kommentti