Tunnelmia Upton Parkilta

london_boleyn1.jpg
Kaunis sää, loistava tunnelma, 35 000 ihmistä ja hyvää futista. Tätä kaikkea oli tarjolla lauantaina, kun putoamista vastaan taisteleva West Ham United kohtasi kotikentällää Boylen Groundilla (tunnetaan myös Upton Parkina) tiukasti UEFA-cup paikassa kiinni olevan Evertonin.

Ottelu starttasi paikallista aikaa kolmelta iltapäivällä auringon paistaessa ja kaljan virratessa. Itse pelin lähdettyä käyntiin Upton Parkin kajareista putkahti ulos West Hamin tunnettu kannatuslaulu ¨I’m Forever Blowing the Bubbles¨ ja tunnelma stadionilla nousi sratosfäärisiin mittoihin kun täysi tupa hoilasi kappaletta. Myös itse ottelu oli täynnä tunnelmaa ja paikkoja siunautui heti ottelun alkuun, kun Bobby Zamora pääsi kokeilemaan aivan ottelun alku hetkillä, veto suuntautui kuitenkin hiukan ohi.

Ottelun viidennellä minuutilla vierailijat kokivat kovan kolauksen, kun joukkueen sisäisen maalipörssin johtaja Andrew Johnson joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia, Johnsonin tilalle pääsi vaihdosta James McFadden. Hetkeä myöhemmin pankki kuitenkin räjähti, kun Bobby Zamora onnistui vihdoin ohittamaan Everton-vahti Tim Howardin huikealla vasemman jalan laukauksella ja jälleen kaiuttimista syöksähti ulos ¨I’m Forever Blowing the Bubbles¨. Syötön osumaan antoi Carlos Tevez.
_41268064_zamora1.jpgtevez3731.jpg

Maalin jälkeen tunnelma katsomossa kohosi entisestään ja myös kentällä rähinä jatkui täysillä. Everton oli vähällä tasoittaa ottelun vain 7 minuuttia Zamoran osuman jälkeen, mutta James Collins pelasti kaimansa James Beattien yrityksen lähes maaliviivalta. Evertonin muutamaa vastaiskua lukuunottamatta West Ham onnistui luomaan illan vaarallisimmat tekopaikat ja isännät pelasivatkin loistavasti kovasta paineesta huolimatta. Tauolle mentiin kuitenkin 1-0 lukemista.
west-ham-everton.jpg

Toisella puoliajalla Hammers otti pelin entistä enemmän haltuunsa ja se haki jo ratkaisevan tuntuista kahden maalin johtoa hullun lailla. Parhaat maalin tekopaikat siunautuivat Yossi Benayuonille ja Mathew Etheringtonille, jotka kuitenkin tuhrivat huippu tekopaikat ja pitivät katsojat jännityksessä loppuun asti. Ottelun lopussa saimme vielä kokea paikallista fanikulttuuria pahimmillaan, kun kolme Evertonin kannattajaa viuhahtivat kentälle aiheuttaen hurjan kuuden minuutin lisäajan ottelun loppuun. Ottelu päättyi kuitenkin iloisissa tunnelmissa Hammers-fanien juhliessa ja laulaen tuttua lauluamme.

PS. I’m Forever Blowing the Bubbles!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: