Vakio vinkit viikonloppuun (3.2.2007)

fa_premier_league.png

1. Watford – Bolton 2
Kierroksen avauskohteessa kohtaavat sarjajumbo Watford ja vitonen, Bolton. Turha edes ruveta harkitsemaan mitään muuta tulosta kuin vierasvoittoa.

2. Charlton – Chelsea 2
Edellisen tapaan myös toinen kohde on varma kakkonen, sillä niin eri tasoiset joukkueet ovat vastakkain. Liigan voitosta taisteleva Chelsea ei saisi hävitä enää yhtään peliä jos se haluaa vielä unelmoida nostavansa voittajan pytyn kauden lopussa.

3. Aston Villa – West Ham X
Valioliigan häntäpäästä löytyvä West Ham ja muutamaa sijaa ylempänä majaileva Aston Villa ovat olleet molemmat pettymyksiä tällä kaudella. Varsinkin suhteellisen kovalla materiaalilla pelaava West Ham on pelannut luokattoman huonoa jalkapalloa. Kummankin joukkueen viime aikaiset otteet eivät lupaa parannusta sarjasijoitukseen ja enteilevät vaikeaa loppukautta. Kotona ailahtelevasti pelaava Villa on ottelussa hienoinen ennakkosuosikki, mutta toimitus haluaa uskoa lontoolaisten piristyvän vielä ennen kauden loppua.

4. Manchester City – Reading 2
Neloskohteessa toisistaan mittaa ottavat kohtuullisen hyvin viime aikoina pelanneet Man City ja Reading. Kuntopuntarissa molemmat joukkueet sijaitsevat puolen välin paremmalla puolella ja Reading on jopa ennen Chelseaa viidentenä. Kolmesta viime vieraspelistä Reading on hävinnyt yhden ja tasannut kaksi. Vaikka voittoja ei olekaan nostaa joukkueen osakkeita tasapelit Chelseaa ja Evertonia vastaan sekä niukka 3-2 tappio sarjakärki Unitedille. Kakkosta haetaan merkiksi.

5. Wigan – Portsmouth 2
Tämäkin ottelu jatkaa jo kaavaksi tällä kierroksella muodostuneella kakkosmerkillä. Loistavan alkukaudenjälkeen hieman hiipunut Poppy pitää tällä hetkellä majaa kuudennella sijalla 3 pistettä jäljessä edellä olevasta Boltonista. Kotijoukkue Wigan on valahtanut tällä kaudella neljänneksi viimeiseksi eikä parannusta ole näköpiirissä sillä sen saldo kuudesta viime ottelusta on säälittävä nolla voittoa, kuusi tappiota. Vaikkei Portsmouthkaan ole esittäny alkukauden tapaisia otteita vienee se ottelun rutiinilla.

6. Blackburn – Sheffield United X
Viime aikoina heikosti esiintynyt Blackburn mittaa kotonaan sarjassa viidenneksi alimpana olevan Sheffieldin vieraskunnon. Portsmouthin ja Fulhamin kotonaan kaatanut Sheffield on hienoinen arvoitus, sillä se on pelannut melko ailahtelevaa peliä viime aikoina. Vaikeassa kohteessa toimitus pistää merkiksi ristin.

7. Fulham – Newcastle 1
Kotonaan ailahtelevasti otellut Fulham vie sarjaysiä tässä kohteessa. Neljästä viime ottelusta saldon 2 voittoa ja 2 tasapeliä saalistanut Newcastle hakee jatkoa hyvälle putkelleen, muttei onnistu. Vastustajatkaan eivät ole olleet aivan heittopusseja West Hamia lukuunottamatta sillä voitot ovat tuleet Villasta sekä Tottenhamista ja toinen tasapeli ManU:sta.

8. Southampton – Derby X (2)
Tiukassa kärkikamppailussa voi odottaa, mitä tahansa tulosta. Erittäin hyvin tällä kaudella pelanneiden joukkueiden kamppailusta voi kuitenkin odottaa melko tasaista. Ennakkosuosikkina peliin lähtee kuitenkin ykköstä johtavat Derby, mutta Southampton voi osoittautua kotonaan yllättävänkin kovaksi palaksi ja pelaajat haluavat varmasti esittää parasta osaamistaan sarjakärkeä vastaan. Vaihtoehtoina tulokselle ovat joko risti tai 2

9. Sunderland – Coventry 1
Sarjan ylempään keskikastiin kuuluva Sunderland lähtee tulevaan kamppailuun vahvalta pohjalta sillä se on esiintynyt vakuuttavasti viime peleissä. Sarjan alempaan keskikastiin puolestaan kuuluva Coventry lähtee Saints kohtaamiseen hiukan heikommalta pohjalta, sillä Coventryn saldo vuodelta 2007 on vaivaiset kolme pistettä neljästä kohtaamisesta. Takaisin Valioliigan nousua hakeva Saints ottaneekin siis kotivoiton The Delillä.

10. Crystal Palace – Ipshwich x
Ottelusta on odotettavissa ennätyksellisen tasainen, ainakin jos katsoo sarjataulukkoa, seurat sijaitsevat siinä nimittäin peräkkäisillä sijoilla olevan 13. ja 14. Myös viime pelien otteet ovat olleet molemmilla joukkueilla melko lailla samankaltaiset. Crystal on metsästänyt viimeisestä neljästä pelistä 8 pistettä ja Ipshwich puolestaan yhden pisteen vähemmän. Näiden ennusmerkkejen takia sarakkeeseen tulee risti.

11. Norwich – Leeds x
Kohteessa numero 11 kohtaavat tällä kaudella komparoineet ryhmät Norwich ja Leeds. Sarjan jumboksi juutunut Leeds on pakotettu illan ottelussa hakemaan kolme pistettä, sillä ilman voittoa sen mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen heikkenevät entisestään. Entis vuosien suurseura Leeds ei ole tällä kaudella vakuuttanut mutta se on parantanut otteitaan viime peleissä, ja onkin näyttänyt elpymisen merkkejä. Kanarianlinnut puolestaan ovat taapertaaneet entistä pahemmin tämän vuoden puolella ja jahtaavatkin nyt ensimmäistä voittoaan vuonna 2007. Peli saattaa päättyä miten päin tahansa joten siksi risti.

12. Colchester – Birmingham 2
Illan ottelussa kumpikin joukkue hakee nousua kauden päätteeksi Valioliigaan. Sarjassa seitsemäntenä oleva Colchester on kuitenkin viime peleissä ollut vakuuttavampi kuin Steve Brucen luotsaama Blues. Brucen ryhmä ei ole tämän vuoden puolella pelatuissa peleissä onnistunut hakemaan voiton voittoa, mutta tänä viikonloppuna suunta muuttunee, sillä myöskään Colchester ei ole vaakuuttanut viimeaikoina. Birmingham hakee kolme pistettä laajemman pelaajamateriaalin turvin.

13. Sheffield Wednesday – Preston 2
Sarjan keskikastiin sijoittuva Sheffield Wednesday kohtaa päivän ottelussa tällä kaudella pirteästi pelanneen Prestonin. Paul Simpson on onnistunut tekemään tällä kaudella Prestonista aivan Championshipin huippu joukkueisiin lukeutuvan ryhmän melko lailla keskinkertaisesta pelaajamateriaalista huolimatta. Kolmantena sarjassa keikkuvalla Prestonilla pitäisi olla kaikkie eväät kukistaa Sheffield Hillsbrough stadiumilla, sillä illan kotijoukkue on pelannut viimeaikoina huonosti ja onkin hävinnyt nyt jo neljä ottelua putkeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: